زردِ نان یا نون تابه ای :)))
مواد لازم :
تخم مرغ : دو تا سه عدد ( من سه تا زدم )
آرد برنج : ( ارد برنج محلی باشه عالیه . چون خیلی خوش عطر و خوش مزه میشه ) : یک لیوان
آرد گندم : یک لیوان
ماست : یک لیوان
شکر : نصف لیوان ( این مقدار شکر نون ِ کم شیرینی بهتون میده . خواستین شیرین شه کمی بیشتر بریزین )
روغن مایع : یک فنجان
بکینگ پودر : یک قاشق مربا خوری
زعفران یا زردچونه : مقداری صرفا برای تغییر رنگ خمیر نون .
طرز تهیه :
این نون به ساده ترین روش تهیه میشه :) شمالی ها به این نون میگن (زردِ نان)
ابتدا شکر و تخم مرغ ها رو با هم مخلوط میکنیم و با چنگال هم می زنیم و مابین ماست و روغن رو هم اضافه میکنیم تا مایع مخلوط شه .
بکینگ پودرُ به همراه آرد برنج و آرد گندم یه بار با هم الک کنید و کم کم به مایع اضافه میکنیم و همینطور هم میزنیم .
وقتی خمیر یک دست شد کمی زعفران که با مقدار کمی اب حل شده و یا زردچوبه رو اضافه میکنیم تا خمیر به رنگ دلخواه در بیاد .
توجه : قوام خمیر حاصله کم ِ ، طوری که وقتی داخل ظرفی میریزین شکل ظرفُ به خودش میگیره . توجه کنین که خمیر نیاز به آرد بیشتری نداره و همون مقدار آرد که بالا گفتم کاملا کافیه . شرمنده که بنده حواسم نبود از مراحل کار براتون عکس بگیرم .
مواد رو داخل یخچال میذارین و یه استراحت 8 تا 12 ساعته بهش میدین . و بعد از اون داخل ماهی تابه کمی روغن میریزین و مواد رو داخلش میریزین . ضخامت خمیر داخل تابه نباید خیلی زیاد بشه . حدودا نیم سانت کافیه .
میذارین روی شعله ی کم اجاق گاز و در تابه رو ببندین تا زیر نون مثل تصویر بالا سرخ شه . مجدد برگردونین تا سمت دیگه ش هم سرخ شه .
این مقدار خمیر حدودا 5 تا 6 نون به اندازه ای که می بینین بهتون میده . قطر هر کدوم به اندازه ی سطح داخلی بشقاب پلوخوری ِ .
به همین سادگی ! به همین خوشمزگی :)))))
توجه : حتما از ترکیب هر دو آرد ( گندم و برنج ) استفاده کنین . اگه تنها از آرد برنج استفاده کنین نون خیلی سفت و از لحاظ هضم سنگین میشه و اگه تنها از آرد گندم استفاده کنین حالت خمیری به خودش میگیره . ولی ترکیب این دو آرد با هم باعث ترد و نرم شدن نون میشه .
- سه شنبه ۹۳/۰۵/۲۱